Intr-o economie prospera, domeniile industriale precum cel de mase plastice sunt foarte cautate si apreciate atat de producatorii industriali din diferite sectoare cat si de consumatorii obisnuiti. Pe langa durabilitate, aceste produse au o serie de calitati care le fac sa fie indispensabile in constructii, industrii precum cea de automobile sau textila precum si in multe altele. Acesta este un indicator foarte solid care face ca firmele care au ca domeniu principal de activitate producerea de mase plastice sa investeasca constant in noi tehnologii si sa se dezvolte armonios pentru a oferi produse la cele mai inalte standarde de calitate clientilor, oricare ar fi anvergura lor.

Firma sibiana PlastDNP, o firma tanara care face parte din grupul de firme DECO, este una dintre ele. Specializata in producerea si prelucrarea de mase plastice prin extrudare, aceasta firma ofera si servicii de producere si intretinere a matritelor care se folosesc in cadrul acestui proces. In acest stadiu de expansiune, promisiunea unor noi investitii este evidenta, materialele pe care tehnicienii le folosesc cu precadere pentru producerea de mase plastice sunt: PVC rigid sau plastifiat, PE, PP si ABS. Chiar daca numarul acestor materiale nu este mare, cele 5 linii de productie executa cu randament mare si in conditii deosebite de calitate profile extrudate din materialele amintite mai sus. Cu marimi de pana la 400 mm si in cantitatile comandate, productia se regaseste atat pe piata interna cat si cea europeana, clientii din tari precum Anglia, Germania, Belgia sau Franta fiind foarte incantati de colaborare. Este inclusa si oferirea de consultanta pe durata intregului proces de fabricatie, de la faza de inceput a lucrarii – proiectarea profilului si a matritei de extrudat – si pana la faza finala – realizarea matritei si a seriei pilot. Desi, in mod firesc, procesul tehnic nu lasa loc de interpretari, specialistii care lucreaza la proiect sunt intotdeauna deschisi la sugestii venite din partea clientului. Datorita investitiilor in tehnologia de varf a acestui domeniu pe langa mase plastice, firma are capacitatea sa asigure o serie de prelucrari mecanice necesare procesului de matritare. Astfel, utilajele CNC – freze, masina de electroeroziune, strunguri – ofera posibilitatea de realizare a matritelor pentru fabricarea de mase plastice. Proiectarea acestora se face tot in cadrul firmei de catre specialistii serviciului specializat. Oferta generoasa de care se pot bucura clientii include si asigurarea operatiilor de asamblare mase plastice pentru comenzile constand in serii mari de produse. Cunoscand foarte bine specificul pietei, firma a facut aceasta oferta in conditiile in care asamblarea produselor implica, in general, intrebuintare intensiva si extensiva a factorului uman, factor uman care necesita o serie de costuri ridicate atat in domeniul specific mase plastice cat si in altele.

Intr-un cuvant, producerea de mase plastice este o ramura industriala aflata in plin avant datorita nevoilor din ce in ce mai mari pentru completarea unor procese tehnologice care acopera o arie extinsa de interese. De multe ori, cand spui mase plastice gandul asociaza termenul cu grija fata de mediu incanjurator. Insa utilizate cu atentie si in scopuri clare, temerile fata de aceste mase plastice nu sunt justificate.